Om HangarX

HangarX er lokalisert sammen med Kultur på Hjul, som også viser en unik samling av sportsbiler, og Vespamuseet, som har verdens største samling av Vespa scootere utenfor Italia.

Våre seilflysimulatorer er utviklet og drives av HangarX, men opereres i samarbeid med Oslo Seilflyklubb og Norges Luftsportsforbund. Simulatorene innebærer at introduksjonen til seilflyging (andre luftsporter kan komme senere) for første gang får en betydelig lavere terskel og pris, og vil være tilgjengelig rett i nærområdet.

Sammen med HangarX og Kultur på Hjul finnes det en stor modelljernbane og en stor samling skala modellfly. Dette er et eldorado for teknologiinteressert ungdom i alle aldre!

Innimellom disse Vi tilbyr første trinn i din opplevelse av å mestre flygingens kunst, og senere bilkjøring med sertifikat. Ved hjelp av avanserte simulatorer kan du prøve ut en ny verden av muligheter med lavest mulig kostnad.

Her kan du lære basisprinsippene innen flyging og bilkjøring, samt få teoretisk opplæring på høyt nivå. Når du vokser ut av våre anlegg, viser vi deg veien videre inn i Norges Luftsportsforbunds opplæringsløp. Da vil du fly virkelige fly med kyndig instruksjon fra dyktige instruktører.

IEtter noen starter med instruktør i to-seter med dobbeltkontrolll, kan du slippes solo (dvs. alene) opp i luften. Etter noen timer med egentrening vil du kunne oppleve å stige på lufstrømmene sammen med nettopp ørner eller andre rovfugler. Du får opplevelser du aldri vil glemme.

Og, ikke glem at seilflyging (dvs. flyging uten motor) er den mest avanserte formen for flyging, og det beste grunnlaget du kan få, enten du har planer om en karriere som flyger eller du bare ønsker å ha en meningsfylt hobby som ikke forurenser, men som gir deg fantastiske opplevelser underveis.

HangarX drives av Oslo Seilflyklubb (Facebook her), som dekker hele stor-Oslo området.

Opplæringen skjer i regi av Norges Luftsportsforbund og deres opplegg for trygg og kvalifisert opplæring og drift av alt fra ballonger, hangglidere, paraglidere, seilfly, og sportsfly (motoriserte). Mer om NLF finner du her.

Om du bor på Fornebu har du kort vei til oss, og kan stikke innom når du har tid, men husk å booke tid først. Tror du dette ligger over dine evner? IKKE TULL! Kan du kjøre scooter eller bil, kan du fly seilfly. Men du må investere litt tid og innsats. Du vil oppleve vanskeligheter underveis, men plutselig sitter det, og du kommer videre til neste nivå. Se på det som en øvelse i å ta seg frem i livet. Liten innsats gir små gevinster, litt mer innsats gir mer gevinster. Hvorfor ikke sikte mot ørnene?

Avtalt din tid idag